Meiden duiken bij de HAN in de techniekwereld op Girls' Day

Je kunt eindeloos praten over techniek, maar techniek ervaren is pas het echte werk. Speciaal voor meiden van 10 tot 15 jaar openen technische bedrijven en instellingen uit het hele land tijdens Girls' Day op 11 april hun deuren. Ze maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over werken in de techniek. Ook HAN University of Applied Sciences doet mee aan de Girls’ Day. Bijna 500 meiden nemen donderdag 11 april a.s. een kijkje bij de verschillende technische opleidingen van de HAN. Dat meldt de HAN.

Wat kun je met AI? Hack een escaperoom, maak een energiezuinige zaklamp en ervaar de fietsfabriek. Met deze vier en nog elf andere workshops maken de meiden bij de HAN kennis met bèta, techniek en IT. De workshops worden gegeven door docenten en studenten van de verschillende technische opleidingen.

Studie in de techniek uitsluiten 

Het aandeel vrouwen in de techniek is landelijk slechts 16 procent. Werkgevers missen hiermee een enorme pool aan talent. Uit onderzoek blijkt dat meiden al op vroege leeftijd een studie of beroep in bèta, techniek en IT uitsluiten. Dat komt door genderstereotype invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Daarom wordt de Girls’ Day georganiseerd. Tijdens deze dag kunnen meiden op een laagdrempelige en vooral leuke manier kennismaken met bèta, techniek en IT en zelf ervaren of het iets voor hen is.

Door: Nationale Onderwijsgids