Normal_schoolklasfkd2019klein

Vrijdag 13 december is het Save the Children’s Foute Kersttruiendag. Op deze dag komen in heel Nederland mensen in actie om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen in nood. Het is de vierde keer dat Save the Children deze actie organiseert. Landelijk doen er duizenden mensen mee en ook 650 scholen en 850 bedrijven. Dit meldt Save the Children.

Zo organiseert basisschool de Toermalijn in Halsteren met ruim 300 kinderen gehuld in kersttrui een heuse Santarun, een soort sponsorloop waarmee geld wordt opgehaald voor kinderen in nood. CBS De Borg in Haren gaat met 56 leerlingen kerstkoekjes bakken en ook op scholen in onder meer Den Haag, Hasselt, Amsterdam worden zelfgemaakte koekjes, kerstkaarten, hotdogs en kerstspullen verkocht. 
 

Jaarlijkse traditie

Op Save the Children’s Foute Kersttruiendag is het traditie geworden om in actie te komen voor kinderen in nood. Voor kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied of in armoede is de kerstperiode namelijk niets om naar uit te kijken. Voor hen zijn de wintermaanden vaak bitterkoud, staat er geen maaltijd op tafel en sommigen zijn zelfs helemaal alleen. Met de opbrengst herenigt Save the Children kinderen die alleen zijn met hun familie. Ook worden donaties besteed aan maaltijden, warme kleding en onderdak in Libanon, Somalië en Zuid-Soedan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids