save the children breiactie muts

GRONINGEN - Afgelopen maandag hebben in heel Nederland honderden standbeelden een kleine muts gekregen. Het markeerde de start van de actie 'Brei een mutsje voor Centraal-Azië'. Deze breiactie is een initiatief van kinderrechtenorganisatie Save the Children.

In Amsterdam kregen bijvoorbeeld de standbeelden Tante Leen en Johnny Jordaan een mutsje, in Den Haag de standbeelden van Louis Couperus en Jantje. Ook in Utrecht, Groningen, Geleen, Sittard en Haarlem komen standbeelden in actie voor kinderen in Centraal-Azië.

In 2010 ontving Save the Children tijdens de eerste landelijke breiactie ruim tweehonderdduizend mutsjes. Ook dit jaar roept Save the Children Nederlanders op om hun betrokkenheid te tonen bij de toekomst van kinderen wereldwijd.

Honderden basisscholen in Nederland breien mee, net als zorginstellingen, breiwinkels en duizenden particulieren. De mutsjes worden uitgedeeld aan ouders van pasgeboren kinderen in Centraal-Azië. Zij krijgen het mutsje als kraamcadeau wanneer ze hun kind officieel registreren.

Via ANP Pers Support

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres