Student turkije opening euronext

AMSTERDAM - Vrijdag opent de 21-jarige Turkse student Abdusselam Ylmaz Euronext in Amsterdam met een slag op de beursgong. Dat doet hij namens het beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfonds Corio.

Met deze openingshandeling viert Abdusselam dat in Turkije inmiddels tweeduizend kansarme jongeren met succes een training hebben afgerond, waardoor zij hun kansen op de arbeidsmarkt drastisch hebben verhoogd. Het project in Istanboel wordt uitgevoerd door kinderrechtenorganisatie Save the Children en wordt gefinancierd door Corio.

Abdusselam heeft verschillende educatieve programma's van Save the Children gevolgd en traint inmiddels zelf ook jongeren uit achterstandsgebieden. "Doordat ik deze trainingen heb gevolgd, heb ik een betere kans op een goede baan. Ik wil dat mijn kinderen later een betere toekomst hebben dan ik zelf heb gehad."

Corio en Save the Children werken sinds 2010 samen in Turkije aan een educatief programma dat kansarme jongeren klaarstoomt voor de arbeidsmarkt door hen relevante cursussen aan te bieden waartoe zij anders geen toegang zouden hebben.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres