Normal_war_child_logo

GRONINGEN - UNICEF Nederland, War Child, Save the Children, Terre des Hommes en twintig andere kinderorganisaties hebben vrijdag een online petitie voor kinderrechten gelanceerd. Zij willen dat na de Tweede Kamerverkiezingen in het nieuwe regeerakkoord een paragraaf wordt opgenomen over kinderrechten in het buitenlandbeleid.

Mensen kunnen via de websites van de aangesloten organisaties hun stem laten horen. Vervolgens wordt de petitie aangeboden aan de politieke partijen. De lijsttrekkers die de formatiebesprekingen starten, wordt gevraagd ervoor te zorgen dat kinderrechten een vaste plek krijgen in het regeerakkoord.

Het ondertekenen van de petitie vergroot de kans dat lijsttrekkers en hun partijen kinderrechten opnemen in het regeerakkoord. Dat is een eerste stap waarmee Nederland kan bijdragen aan een veilige toekomst van miljoenen kinderen, en daarmee aan de toekomst van hun land.

Alle organisaties die de actie ondersteunen: UNICEF Nederland, War Child, Terre des Hommes, Save the Children, Plan, KidsRights, Child Social & Financial Education, Edukans, Child Helpline International, World Vision, Stop Kindermisbruik, Defence for Children, International Child Development Initiatives, Prisma, Red een Kind, Young in Prison, Wereldkinderen, ICS, SOS Kinderdorpen, Cordaid, Kerk in Actie, Stichting Kinderpostzegels, Stop Kinderarbeid en Liliane Fonds.

Via Perssupport.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres