Normal_decorplein

Op 25 september staat er op het Plein in Den Haag een kapotgeschoten school. De kapotgeschoten school vormt de achtergrond voor de overhandiging van 40.000 handtekeningen van bezorgde Nederlanders, die vinden dat kinderen in oorlogsgebieden beschermd moeten worden. De petitie wordt uitgereikt door jeugdambassadeur Ahmad (15), samen met een Haagse schoolklas. Dit meldt Save the Children.

In de Syrische regio Idlib leven kinderen dagelijks in onveiligheid. 650.000 duizend kinderen zitten noodgedwongen thuis. Het is te gevaarlijk om naar school te gaan. Bovendien is meer dan de helft van alle schoolgebouwen onbruikbaar. Ze zijn verwoest, beschadigd of worden gebruikt als noodopvang voor vluchtelingen. Met de schoolklas op het Plein in Den Haag vraag Save The Children aandacht voor alle kinderen die vanwege oorlog niet naar school kunnen.
 

Petitie-uitreiking

Jeugdambassadeur Ahmad (15) was lange tijd één van de kinderen die door onveiligheid niet naar school kon. Met zijn familie vluchtte hij voor het gevaar vanuit Syrië naar Libanon en daarna naar Nederland. Ahmad reikt, samen met een klas Haagse schoolkinderen, een petitie uit. “Meer dan 40.000 Nederlanders hebben, net als ik, de petitie van Save the Children getekend. Hierin staat dat kinderen recht hebben op veiligheid, gerechtigheid en onderwijs. Ik ben blij dat wij alle kinderen die in onveiligheid leven zo een stem kunnen geven.” Kamerleden van onder andere het CDA, GroenLinks, SP en de ChristenUnie zijn aanwezig om een reactie te geven op de petitie. Ook de Gemeente Den Haag, als stad van Vrede en Recht, is vertegenwoordigd.
 
Door: Nationale Onderwijsgids