Normal_plant_kiem_aarde_groen_klimaat_milieu_duurzaamheid

De klimaatspijbelaars die op donderdag 14 maart weer gaan actievoeren, kunnen dat niet doen op het Malieveld in Den Haag. Die is dan namelijk al bezet voor de leraren, die de dag erop zullen staken. De scholieren wijken daarom uit naar Amsterdam. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

7 februari voerden circa 15.000 scholieren in Den Haag voor het eerst actie voor een beter klimaat. Ze bleven er voor weg van school. De klimaatspijbelaars willen zo de politiek onder druk zetten maatregelen te nemen. Na een gesprek met premier Mark Rutte en minister Eric Wiebes (Economische Zaken) laten ze weten er geen vertrouwen in te hebben dat Nederland de klimaatdoelstellingen gaat halen. "Ze zeggen veel aan het klimaat te doen, maar meerdere onderzoeken tonen het tegendeel aan", aldus een woordvoerder van de jongeren over de politici. 
 
Daarom voeren ze donderdag 14 maart opnieuw actie. Dit keer in Amsterdam, waar zij vanaf De Dam tot aan Amsterdam-Zuid een protestmars willen lopen. Het Malieveld in Den Haag is op die datum bezet vanwege de voorbereidingen voor de lerarenstaking van 15 maart. Zij voeren weer actie voor een hoger salaris en minder werkdruk. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids