Normal_rss_entry-174353

Enkele duizenden scholieren zijn op komen dagen voor de aangekondigde klimaatmars in Amsterdam. Ze verzamelden zich op de Dam en gaan van daaruit in optocht naar het Museumplein. Dit meldt ANP.

Youth for Climate heeft deze nieuwe mars van 'klimaatspijbelaars' op touw gezet, omdat de organisatie ontevreden was over het gesprek met premier Rutte en minister Wiebes, dat volgde op de grote scholierenmanifestatie op 7 februari in Den Haag. Op basis van het gesprek concludeerden de scholieren dat ze er geen vertrouwen in hebben dat Nederland de klimaatdoelstellingen gaat halen. "Ze zeggen veel aan het klimaat te doen, maar meerdere onderzoeken tonen het tegendeel aan", zei een woordvoerder van de jongeren eerder over de politici.

Bij het klimaatprotest op 7 februari waren circa 15.000 scholieren in Den Haag aanwezig om actie te voeren voor een beter klimaat. De klimaatspijbelaars willen zo de politiek onder druk zetten maatregelen te nemen. De boodschap op spandoeken en borden was duidelijk: 'Help het klimaat voordat de wereld vergaat' en 'Geen gelul, uitstoot naar nul'.

Door: Nationale Onderwijsgids