Normal_rss_entry-115379

De twee onderwijsministers dragen vrijdag paarse kleding uit solidariteit met onder meer lesbiennes en homo's op middelbare scholen. Op meer dan negenhonderd middelbare scholen en mbo's komen leerlingen in het paars gekleed naar school om zo actie te voeren tegen hokjesdenken.

Minister Ingrid van Engelshoven verscheen met een paarse jas op het wekelijkse overleg van de ministers op het Binnenhof. Bij collega Arie Slob was een paarse das zichtbaar.

"Een hele bewuste keuze'', aldus Van Engelshoven. "Het is een dag dat iedereen laat zien solidair te zijn met de mensen voor wie het soms moeilijk is om op school zichzelf te zijn. Die moeten dat op school op een veilige manier kunnen doen. En dat laat je zien door vandaag paars te dragen.''

De actie wordt georganiseerd door het zogenoemde Gender & Sexuality Alliance Netwerk van het COC, belangenvereniging voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt-ers). Ze willen op deze 'Paarse Vrijdag' laten zien dat je op school jezelf kan zijn ongeacht je geaardheid of seksuele oriëntatie.

Door: ANP