Maastrichtse studenten zonder studentenwoning stappen naar de rechter

Studenten uit Maastricht spannen een rechtszaak aan tegen ECM Development. Dat is de eigenaar van een studentenwoningencomplex in Randwyck. De studenten willen een schadevergoeding omdat ze na drie maanden wachten nog steeds de sleutel van hun woning niet hebben ontvangen. Het gaat hierbij om zeven studenten, waarvan zes internationale studenten. Dat meldt L1.

De studenten willen allemaal een schadevergoeding. Ze hebben hun vorige woning namelijk al opgezegd en moeten nu nog snel op zoek naar een duurdere woning. Of ze zitten in een hotelkamer.

Afzien van hun studentenwoning 

Vijf van de zeven studenten willen bij een schadevergoeding afzien van hun woning in het studentencomplex. Rechtenstudente Beyza Akça en een andere student willen nog wel in het complex gaan wonen. Akça liet aan RTV Maastricht weten dat ze nog steeds wil waar ze recht op heeft en dat is de sleutel van haar woning.

Huurcontract 

De studenten maken volgens jurist Xavier Stassen een goede kans bij de rechter. Er is namelijk al een huurcontract getekend.

Waterschade 

De studenten zijn zelf nog nooit in hun woning geweest. ECM geeft aan dat er waterschade is en dat de studenten daarom geen gebruik van hun woning kunnen maken.

Zo’n 500 studenten zouden eigenlijk al in januari verhuizen naar het Musegebouw. Ze moesten toen noodgedwongen verhuizen naar een vakantiepark, hotel of andere huurwoning vanwege waterschade in de betonplaten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk