Subsidie voor onderwijsvernieuwing en samenwerking

Begin oktober zijn 2 subsidieoproepen opengesteld. De een richt zich op initieel onderwijs, de ander op post-initieel onderwijs en bij- en nascholing binnen een regionale context. Door in te zetten op onderwijsvernieuwing en samenwerking tussen onderwijsinstellingen en relevante partijen, wil ZonMw een impuls geven aan de preventie infrastructuur, waarin professionals elkaar goed weten te vinden en waar de mens centraal staat. Dit meldt ZonMw.

De kijk op gezondheid verandert. Dit vraagt om vernieuwing van de zorg, waarbij de thema’s preventie en leefstijl meer centraal staan. Door eerder (potentiële) gezondheidsproblemen te signaleren besparen we niet alleen op zorgkosten, maar werken we ook samen aan een gezonder Nederland. Vernieuwing van onderwijs is hierbij essentieel.
 

Innovatieve vormen van onderwijs nodig

Om actief aan de slag te kunnen met preventie en leefstijl hebben zorg- en welzijnsprofessionals zowel actuele kennis als handelingsvaardigheden nodig. Dat betekent bijvoorbeeld het durven aangaan van een gesprek ten aanzien van leefstijl, het hebben van een open attitude ten aanzien van interprofessioneel samenwerken en het bijdragen aan een gewenste cultuurverandering.
 
Om dit te ontwikkelen zijn soms innovatieve vormen van onderwijs nodig. Daarom stelt ZonMw subsidie beschikbaar voor onderwijsvernieuwing en samenwerking tussen onderwijsinstellingen en relevante partijen. Hiermee beoogt ZonMw een impuls te geven aan de preventie infrastructuur, waarin professionals elkaar goed weten te vinden en waar de mens centraal staat.
 
Op 1 oktober 2020 zijn twee subsidieoproepen geopend:
  • Impuls initieel onderwijsaanbod preventie ter versterking van preventie infrastructuur
  • Impuls regionaal onderwijsaanbod preventie ter versterking van preventie infrastructuur
Deze sluiten op 12 januari 2021 om 14:00 uur. Deze deadline is ruim, gezien de huidige druk die juist onderwijsinstellingen, GGD-en en volksgezondheidspartners ervaren door de COVID-19 pandemie.
Klik hier voor meer informatie over de subsidieoproepen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids