Normal_studenten_studeren_bibliotheek_studie_studieboeken_huiswerk

Als een student een bestuursfunctie bekleedt bij een studentenvereniging of topsporter is, dan kan hij of zij rekenen op steun van de onderwijsinstelling. Maar als een student in de politiek actief is of ander vrijwilligerswerk doet, dan mag hij zijn studievertraging zelf oplossen. Zeer teleurstellend, vindt Sonny Spek, fractievoorzitter van een lokale politieke partij in Katwijk en student aan de Universiteit Leiden. Dit meldt Omroep West.

Sonny Spek beschrijft zijn frustratie hierover op Twitter als volgt: “Als topsporter of bestuurslid van vereniging krijg je allerlei uitzonderingsposities en beurzen, maar iemand met een maatschappelijke parttime functie krijgt een dikke middelvinger”.
 
Spek is student aan de Universiteit Leiden, waaraan hij de bacheloropleidingen Midden-Oostenstudies en politicologie volgt. Ook is hij fractievoorzitter van DURF, een lokale partij in de gemeente Katwijk. De afgelopen twee jaar had hij het druk met politieke verkiezingen, die tijdens de tentamenweek op school in maart werden gehouden. 
 
Voordat hij aan zijn scriptie kon beginnen, was er nog één vak dat hij moest halen. Dit lukte echter niet, waarop Spek vroeg of hij dat vak mocht inhalen tijdens het schrijven van zijn scriptie. Dat kon niet. Hij is ervan overtuigd dat meer studenten met maatschappelijk geëngageerd vrijwilligerswerk hiermee te maken hebben. Zo kreeg een andere student met vergelijkbare ambities te horen: “Wat je in je vrije tijd doet, is je eigen verantwoordelijkheid.”
 
Spek gaat in beroep tegen de Universiteit Leiden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids