Normal_universiteit_maastricht_2

Op 11 januari heeft de Universiteit Maastricht (UM) tijdens de 40ste Dies Natalis drie eredoctoraten uitgereikt. De diesrede ‘Turning out hamburgers: A typical academic enterprise‘ is uitgesproken door Prof. Dr. Mark Post. Tijdens de 40ste Dies is de aftrap gegeven van het jubileumjaar en zijn de Proefschriftenprijs en de Studentenprijzen uitgereikt. Dat meldt Universiteit Maastricht.

Tijdens de Dies zijn drie eredoctoraten uitgereikt. Detlev Ganten, hoogleraar Farmacologie en Moleculaire Geneeskunde, ontving een eredoctoraat voor zijn bijdrage aan het onderzoek dat inzicht geeft in een van de belangrijkste cardiovasculaire regelsystemen en de oprichting van het Maastricht Centre for Systems Biology (MaCSBio).

Susan Rose-Ackerman ontving een eredoctoraat voor haar bijdrage aan het onderzoek naar de slimme mix van instrumenten die gebruikt kunnen worden bij de bestrijding van milieuvervuiling. En voor haar vele onderzoeken op het gebied van regelgeving, federalisme en corruptie, waarmee ze heeft aangetoond hoe de kwaliteit van bestuur verbeterd kan worden.

Aan Paul de Grauwe is een eredoctoraat uitgereikt voor zijn bijdrage aan het onderzoek naar internationale monetaire verhoudingen en de macro-economie van open economieën. Hij ontvangt het eredoctoraat ook voor zijn vele bijdragen aan politieke debatten over de huidige situatie en de toekomst van Europa.

Tom de Graaf van de Faculty of Psychology and Neuroscience heeft de Proefschriftenprijs ontvangen voor zijn proefschrift: ‘Brain in Sight: probing the neural dynamics underlying conscious vision’. Aan 21 bachelorstudenten en 9 masterstudenten is de Studentenprijs overhandigd voor de beste bachelor- en masterscriptie van 2015. 

© Nationale Onderwijsgids