Logo_vu

(Novum) - Studenten van de faculteit der aard- en levenswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben maandag de vleugel in het hoofdgebouw bezet waar de kantoren van het universiteitsbestuur zijn gevestigd. Dat bevestigt een woordvoerder van de onderwijsinstelling.

De studenten maken zich zorgen over de op handen zijnde reorganisatie van hun faculteit. Wat er precies gaat veranderen, is nog niet bekend, maar de studenten nemen het hoog op. Volgens de zegsvrouw zit een groep van ongeveer honderd mensen sinds 11.00 uur op de grond in de bestuursvleugel. Bestuursleden zijn overigens niet aanwezig.

De studenten hebben zich samengevoegd in de actiegroep Titanic en een brief geschreven aan het college van bestuur. Daarin schrijven ze dat het juist heel goed gaat met de faculteit. "De studentenaantallen groeien en er worden veel beurzen binnengehaald. En dat ondanks de enorme werkdruk en een kaalslag onder het personeel."

De actiegroep vreest dat door de reorganisatie nog meer docenten en ondersteunend personeel verdwijnen. Volgens de woordvoerder is daar nog absoluut geen sprake van. "Het college heeft de faculteit aardwetenschappen onlangs grondig laten analyseren. Daar zijn enkele aanbevelingen uitgekomen, maar het college moet daar nog over vergaderen. Er is dus nog geen enkele beslissing genomen."

De studenten schrijven in hun brief dat ze bang zijn dat hun faculteit als 'een kaartenhuis in elkaar stort' als nog verdere bezuinigingen worden doorgevoerd. "Jullie slachtofferen de wetenschappelijke inhoud ten kosten van een heilig verdeelmodel. Dit is een laffe organisatie", zo besluiten de studenten de brief.