Normal_collectebeeldmerijnpersfoto

Duizenden vrijwilligers gaan van 12 tot en met 17 november weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Zij komen aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dit meldt NSGK.

NSGK kinderambassadeur Merijn: “Door mijn handicap zijn er dingen die ik niet kan. NSGK zorgt voor aanpassingen zodat kinderen zoals ik toch gewoon mee kunnen doen en daar word ik heel blij van.”
 

Gewoon kind zijn

 
In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Zij gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten, helpt NSGK deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.
 

Collectant gemist?

Heeft u geen collectant aan de deur gehad maar wilt u toch een bijdrage doen? Dat kan door de letters NSGK te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via www.nsgk.nl. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids