Normal_7ad2496c-6389-424a-88a9-505345677100

Na een periode van acht jaar verlaat directeur Ingrid Tuinenburg per 1 september de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Zij heeft een nieuwe baan geaccepteerd als directeur Branche Gezondheidszorg van het Albeda College, een grote ROC in Rotterdam. Dat meldt NSGK.

Ingrid Tuinenburg: “Een heel andere functie dan ik nu bekleed. Maar de combinatie van onderwijs, zorg én Rotterdam maakt dit voor mij een enorm aantrekkelijke nieuwe uitdaging. Al sinds mijn studie heb ik een voorliefde voor onderwijs en ken ook de stad Rotterdam sindsdien heel goed. Vanzelfsprekend blijf ik NSGK een warm hart toedragen. Ik heb me acht jaar met heel veel plezier en toewijding ingezet voor NSGK en datgene waar NSGK voor staat.”

Tuinenburg was sinds 2008 directeur bij NSGK. Vanuit die rol was zij verantwoordelijk voor het opnieuw positioneren van NSGK en het vormgegeven van een nieuwe organisatiestructuur. Het ontwikkelen en uitrollen van het financieel beleid was daarbij randvoorwaardelijk. Daarvoor werkte zij vanaf september 2001 bij Cordaid in Den Haag waar zij hoofd Mensen in Nood was en later sectormanager Marketing & Communicatie werd.

De ervaren interim-bestuurder Atze Sytsma neemt haar taken over totdat er een geschikte opvolger is gevonden. Sytsma kent de organisatie en het werkveld goed, hij was eerder interim-bestuurder van NSGK vlak vóór het aantreden van Tuinenburg.

NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids