Logo_logo_roc_van_twente__nieuw_

Drones worden steeds vaker gebruikt op de werkvloer. ROC van Twente speelt in op de groeiende vraag vanuit het werkveld met het keuzedeel ‘Droning – Toepassingen’. De mbo-instelling is daarmee de eerste die onderwijs rondom drones aanbiedt voor verschillende opleidingen. Woensdag 20 november wordt het keuzedeel om 15.00 uur afgetrapt bij de shelter van Space53 in Enschede. De 26 aanwezige studenten bouwen tijdens de kick-off hun eigen drone, om er daarna mee te vliegen. Dit meldt ROC van Twente.

Tijdens het keuzedeel leren studenten van de creatieve, logistieke en technische opleidingen hoe een drone ook hun beroep kan verrijken. Het MBO College voor Transport, Logistiek en Mobiliteit van het roc integreert drones steeds vaker in de lessen. Volgens collegedirecteur Laurens van Lier is dat heel logisch: “Drones zijn bij veel bedrijven niet meer weg te denken, maar er zijn weinig mensen die de apparaten kunnen onderhouden en besturen. Wij zijn als roc de aangewezen instelling om hen zoiets te leren”.  
 

Mbo als impuls voor innovatie

Het keuzedeel is het resultaat van een samenwerking tussen ROC van Twente, Drone Flight Academy en Space53. Marc Sandelowsky, programmadirecteur van Space53 legt uit waarom de betrokkenheid van het beroepsonderwijs zo belangrijk is: “Mbo’ers kunnen een belangrijke innovatie impuls geven aan drones in het werkveld. Door studenten al tijdens hun studie bewust te maken van de kansen en mogelijkheden van dronetoepassingen, zijn ze in staat om drones en andere robotica te introduceren bij hun toekomstige werkgevers”.
 

Drone Flight Academy

Studenten kunnen rekenen op een afwisselend lespakket, met een goede balans tussen theorie en praktijk. De vlieg- en praktijklessen worden in samenwerking met Drone Flight Academy verzorgd. Tijdens de theorielessen komt komen onderwerpen als meteorologie, luchtvaartwetgeving en techniek aan bod.
 
Door: Nationale Onderwijsgids