Normal_rss_entry-187139

Studentenverenigingen in Groningen hebben met de gemeente afspraken gemaakt om overmatig alcoholgebruik tegen te gaan. In het Convenant Verantwoord Alcoholgebruik dat de acht grootste verenigingen hebben ondertekend staan twintig concrete maatregelen.

Die houden onder meer in dat het vrijwillig barpersoneel wordt getraind. Daarnaast zullen studenten binnen de verenigingen aangesproken worden als ze voor overlast zorgen door drank en kunnen er maatregelen of sancties volgen. Daarvoor worden speciaal verantwoordelijke personen aangesteld. "De betrokken partijen nemen hiermee allen hun verantwoordelijkheid als het gaat om het terugdringen van overmatig alcoholgebruik", zegt de Groningse burgemeester Peter den Oudsten.

Of de verengingen zich ook houden aan de afspraken, wordt meegewogen bij de accreditatiebeoordeling. Vorig jaar kreeg studentencorps Vindicat geen accreditatie na een aantal incidenten waarbij overmatig alcoholgebruik een rol speelde. Dat betekende dat het studentencorps geen bestuursbeurzen kreeg en niet werd uitgenodigd voor officiële gelegenheden.

Door: ANP