Normal_unnamed__1___1_

Op dinsdagmiddag 26 september 2023 organiseert studentenvereniging Vindicat een literaire bijeenkomst tegen de ontlezing onder studenten, op haar sociëteit. Schrijver Marc Bennink is medeorganisator en heeft zijn nieuwe boek Het Medikaat ter beschikking gesteld om alle eerstejaars te laten lezen. Maar alle leden zijn welkom. Dit meldt Marc Bennink Copy.

Tijdens het event zijn er voordrachten van schrijvers als Maarten Veeger (RTL), Haro Kraak (Volkskrant) en vele anderen. Bovendien spreken Carry en Eddy, de mensen achter de podcast Moordzaken en is er muziek van Jeroen Haamers (Batmobile). Info over het boek en het evenement is te vinden op: www.hetmedikaat.nl.

Ontlezing

Marc Bennink: "Ontlezing onder studenten is behoorlijk hoog." Daarom wil de schrijver dat juist deze groep weer gaat lezen. "Desnoods verplicht tijdens de introductie-tijd." Tenslotte is Vindicat de studentenvereniging waar drie van Nederlands grootste schrijvers lid waren: Simon Vestdijk, Gerard Reve en W.F. Hermans. Abactis/Prorector Isabelle Pit: "Ik spreek namens de hele Senaat als ik zeg dat wij super enthousiast zijn over dit leerzame evenement om al onze leden aan te sporen om meer te lezen, schrijven en luisteren naar podcasts."
 
Het evenement dat gesteund wordt door diverse bekende Nederlanders start om 14:00, duurt ca. twee uur en wordt afgesloten met een borrel en een boekenmarkt.
 
Door: Nationale Onderwijsgids