Studenten Vindicat lopen Marathon van Amsterdam voor het KWF

Studenten van Vindicat hebben zich de afgelopen maanden volop ingezet voor KWF Kankerbestrijding. De studenten hebben via sponsoren zoveel mogelijk geld opgehaald en als tegenprestatie liepen ze afgelopen zondag de marathon van Amsterdam. Dat meldt RTV Noord.

Het is de vijfde keer dat de studentenvereniging zich inzet voor het goede doel. Dat begon in 2016, toen overleed de moeder van een van de leden aan kanker.

Ervaringen met kanker 

“Wij hebben bijna allemaal ook onze eigen ervaringen met kanker”, vertelt student Olivier Pit. “Mijn eigen vader is er bijvoorbeeld aan overleden, in 2012. En iemand anders uit mijn groep heeft zijn vader ook net verloren. Dat zorgt wel voor een intrinsieke motivatie die enorm hoog is.”

Sponsorgeld 

De studenten hebben 147.000 euro opgehaald. “Maar er komt zeker 7.500 euro bij, aan opgehaald sponsorgeld van bedrijven en dergelijke. En het is ook wel in de lijn der verwachtingen dat in de dagen voor de marathon zo’n 5.000 euro zal worden opgehaald door de deelnemers.”  Dat alles brengt de teller op 160.000 euro.

“Dat betekent dat we alle edities samen al meer dan een half miljoen euro hebben opgehaald voor het KWF, dat is een hele mooie mijlpaal”, aldus Pit.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk