Logo_logo_nhl_stenden_nieuw

Er is een groeiend tekort aan talent, kennis en kunde in de sector High Tech Systems & Materials. Dit is voor NHL Stenden in Emmen samen met het bedrijfsleven, SNN, de Dutch TechZone gemeenten en de provincie Drenthe aanleiding geweest een Centre of Expertise Smart Sustainable Manufacturing op te richten. Dit meldt NHL Stenden.

Studenten en experts gaan in het Centre of Expertise Smart Sustainable Manufacturing aan de slag met specifieke vraagstukken van het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld een 3D-composietprinter die constructieonderdelen kan printen die voorheen bestonden uit metaal, of een robot die kan zorgen voor automatisering van kunststoflassen. De uitkomsten daarvan moeten direct leiden tot innovaties in de bedrijven. Daarnaast helpt het Centre bedrijven om zich verder te ontwikkelen in de Smart Industry en worden studenten klaargestoomd voor een toekomst in deze sector. Onderwijs sluit hierdoor naadloos aan op de vraag van de regionale markt. 
 
Onderwijs, bedrijven en overheid investeren in dit Centre of Expertise. Directe partners zijn Stevens Engineering, Dopple, KxA, Getech en de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast hebben de provincie Drenthe en de gemeenten van de Dutch Techzone (Emmen, Hardenberg, Hoogeveen, Coevorden) een subsidie toegekend om de Drentse economie te blijven ontwikkelen tot een vitale, innovatieve regio. Het project wordt verder ondersteund door SNN, het Fieldlab Technologies Added, de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, de Ondernemerskring Emmen & Techniek Sociëteit Zuidoost-Drenthe, Emmtec Industry & Businesspark en Engie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids