Normal_bamboo-1028699_960_720

Windesheim Honours College student Ann-Cathrin Joest heeft met haar afstudeerscriptie de HBO Peace in Practice Research Award gewonnen. Het is het tweede jaar op rij dat een student van Windesheim Honours College de prijs wint.

Joest, die bij het Windesheim Honours College Global Project and Change Management studeerde, wint de HBO Peace in Practice Research Award met haar scriptie: 'Sustainable bamboo straw production – An example for a circular economy in Cambodia'. De jury prees het werk van Joest vanwege haar participatie met de lokale bevolking, waardoor er ook aandacht gekomen is voor lokale belangen en prioriteiten. "Er is gebruik gemaakt van lokale gewassen, hetgeen bijdraagt tot duurzaamheid en lokale werkgelegenheid."

Deanne Boisvert, hogeschooldocent van het Windesheim Honours College, was namens Joest aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, aangezien zij momenteel in China aan het werk is. Deanne: “Ik bewonder Anni haar doorzettingsvermogen toen haar stage onverwachts de richting inging van bamboepropaganda. Ondanks dat ze een liefde ontwikkelde voor bamboe, is ze nooit het idee uit het oog verloren dat een circulaire economisch proces het leven van vele jonge Cambodjanen kan verbeteren.”

Ann-Cathrin Joest, afkomstig uit Duitsland, geeft aan zich enorm vereerd te voelen met deze prijs. “Bamboe heeft zoveel potentie, met name voor lokale en nationale economieën die nu worstelen met armoede.” Joest is haar passie voor duurzaamheid blijven volgen en is momenteel werkzaam voor INBAR (International Network for Bamboo and Rattan) in China.

Sinds 2008 organiseert de Stichting Vredeswetenschappen jaarlijks een scriptieprijsvraag, bedoeld om onderzoek naar vrede en veiligheid te bevorderen. Sinds 2013 doet de stichting dit in samenwerking met University for Peace (UPEACE) in Den Haag.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids