Logo_mbo_meets_hbo-logo-01-capital

Op 12 en 13 december vindt het Mbo meets hbo festival plaats in Zwolle. Dit tweedaags festival, een samenwerking van vijf Zwolse onderwijsinstellingen, staat in het teken van de doorstroom van het mbo naar het hbo. Dit meldt Windesheim.

Het festival moet mbo-studenten helpen om zich op een nieuwe manier te oriënteren op het hoger onderwijs in Zwolle. Het festival wordt vóór en dóór studenten georganiseerd, waardoor mbo’ers meteen in contact komen met verschillende hbo-studenten. Op het festival kunnen workshops gevolgd worden, een informatiemarkt bezocht worden, en is er ruimte voor gesprekken met studiekeuzecoaches. De volgende onderwijsinstellingen doen mee: Hogeschool Windesheim, Landstede Groep, Deltion College, Hogeschool VIAA en Katholieke Pabo Zwolle.
 
Hogeschool Windesheim heeft 198.400 euro subsidie gekregen voor de uitvoering van vier projectvoorstellen van studenten om de doorstroom van het mbo naar het hbo te verbeteren. Hiervan is het Mbo meets hbo festival er één. In StudentLabs, een initiatief van het ministerie van onderwijs, hebben studenten deze projectvoorstellen uitgewerkt. Het idee is dat de mbo’ers in hun laatste jaar al ervaren wat het inhoudt om op het hbo te studeren. Zo kunnen ze vol vertrouwen aan een hbo-opleiding beginnen en is de overgang minder abrupt. De subsidie van het ministerie van onderwijs is naast het festival toegekend voor het Dream Project, de Skillscoach, en de Study Together App.
 
Het Mbo meets hbo festival vindt plaats op 12 en 13 december 2018 in het stadion van PEC Zwolle van 16.00 tot en met 20.00 uur. Meer informatie over het festival is te vinden op www.mbomeetshbo.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids