Logo_logo_windesheim

Donderdag 8 november reikt hogeschool Windesheim prijzen uit aan de beste studentondernemers en de studenten met het beste afstudeerproduct. Dit meldt hogeschool Windesheim.

Windesheimstudent Jan Willem Maassen van den Brink deed onderzoek naar robotica en programmeren in het vmbo-onderwijs, ontwikkelde zelf een robot die kan worden ingezet in het vmbo en pleit ervoor dat álle vmbo-leerlingen kennis kunnen maken met robotica en programmeren. Is hij Windesheims beste afstudeerder van 2018? Jan Willem heeft in ieder geval geduchte concurrentie. Van Ruben de Weerd, met zijn onderzoek naar gegevensbescherming bij de lokale overheid. Van Lars Hopman, die als Toegepast Gerontoloog onderzoek deed in Zuid-Korea. Van Jeroen Kamphuis, die bij AWL Techniek het productieproces optimaliseerde en daarmee de werkdruk bij de medewerkers wist te verlagen. En van Ivo Geers, die de mogelijkheden van Augmented Reality bij Karwei in beeld bracht.

Beste Associate degree

Op donderdag 8 november bepaalt een deskundige jury wie Windesheims Beste van 2018 is. Naast een prijs voor het beste bachelorproduct is er ook een prijs voor de beste Associate degree afstudeerder. In deze categorie zijn twee studenten genomineerd: Mark Gijsbertsen met zijn onderzoek naar evidence-based handelen in de zorg en Nidal Ouaali, die NCOI heeft geholpen haar voorlichtingsavonden te verbeteren.

Beste studentondernemers

Steeds meer studenten starten een onderneming tijdens hun studie. Uit eigen onderzoek blijkt dat vijf procent van de Windesheimstudenten onderneemt. Op donderdag 8 november strijden de zes beste studentondernemingen van dit jaar om de titel ‘Beste studentondernemer van Windesheim’. De kanshebbers zijn: Olivier Gossink met zijn functionele gadgets, Marc Soepenberg met zijn palletmeubels, Jelle Verdorst met zijn software voor tandartspraktijken, Ascon Dijkstra met zijn ankerlieren en kaapstanders, Yuandi de Herdt met haar gourmet popcorn en Kubilay Durmuşoğlu, die met drie medestudenten op maat gemaakte virtual reality en augmented reality software aanbiedt.

Beste startup idee

Naast de beste studentondernemer kiest de jury ook het meest veelbelovende startup idee. In deze categorie gaan vier studentondernemingen de strijd aan: Lotte Hersevoort met haar Eventbox, Bram de Vries met zijn eHealth platform voor telemonitoring, Nikkie Serrarens en Ron Mauer met hun journalistieke platform Derestvan.nl en Rik Gelenkamp en Laurens van de Lustgraaf met hun bedrijf op het gebied van audioproductontwikkeling.

Prijzen

De beste studentondernemers ontvangen een geldbedrag dat ze mogen investeren in hun eigen onderneming of startup idee. Ook krijgen ze een jaar lang begeleiding door het Centre for Entrepreneurship en een gesprek met de Rabobank, ínclusief starterspakket. De winnaars van het beste eindproduct voor de bachelor- en Ad-opleidingen ontvangen naast een geldbedrag een coachingsgesprek met een Windesheimcoach.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids