Normal_jet_bussemaker_minister_ocw_rijksoverheid

Veertig extra vluchtelingstudenten kunnen een begin maken met de voorbereiding op hun hbo-studie. Minister Bussemaker heeft dit donderdag bekendgemaakt tijdens de jubileumviering van de Vereniging Hogescholen. Dit meldt Rijksoverheid.

De veertig extra plekken voor de duur van vier jaar is het verjaardagscadeau van Bussemaker voor de VH, die dit jaar veertig jaar bestaat.

Bussemaker riep de hogescholen en universiteiten op de plekken ‘te zijn én te blíjven, waar polarisatie een halt wordt toegeroepen. De plekken waar mensen durven denken in termen van verrijking en solidariteit. En waar menselijkheid hand in hand gaat met realisme. Want vluchtelingen een eerlijke kans geven, betekent ook dat we geen concessies kunnen doen aan het niveau van diploma’s en taal.’

De Stichting UAF krijgt €136.000 om veertig studenten voor de duur van vier jaar voor aanvang en tijdens hun studie te begeleiden. Het budget wordt besteed aan extra ondersteuning bij Nederlandse taalles gericht op de studie, aan boeken die niet worden vergoed met inburgeringsgeld en aan reiskosten. Daarnaast krijgen de vluchtelingstudenten advies bij de keuze voor een onderwijsinstelling en begeleiding bij hun studievoortgang.

© Nationale Onderwijsgids