Actrice uit hitserie Luizenmoeder wint 48 Hour Film Project Rotterdam

De film M U Z E heeft de tiende editie van het 48 Hour Film Project Rotterdam gewonnen. Hoofdrolspeler Rian Gerritsen, bekend als strenge moeder Kim in De Luizenmoeder, won bovendien de prijs voor beste acteur.

Het 48 Hour Film Project is een internationale competitie waarbij filmmakers binnen twee dagen vanuit het niets een korte film maken. In bioscoop Pathé Schouwburgplein werd de winnaar van de Rotterdamse editie bekendgemaakt uit dertig inzendingen.

Geloofwaardig

In M U Z E worstelt een bekende Duitse fotograaf (Rienus Krul) met zijn inspiratie. Een toevallige ontmoeting met een draaideurcrimineel (Gerritsen) zorgt voor onverwacht succes. De jury toont zich in het juryrapport lovend: "De existentiële wereld van een getroebleerde kunstenaar wordt bijzonder smaakvol neergezet. Hoewel de personages in eerste instantie over the top lijken, blijft het verhaal volkomen geloofwaardig."

Derde keer

Het is voor Rian Gerritsen al de derde keer dat zij de prijs voor beste acteur in ontvangst mag nemen bij het 48 Hour Film Project in Rotterdam én de wedstrijd wint.

Door: ANP