Normal_rss_entry-122576

De vierde aflevering van De Luizenmoeder op NPO 3 heeft zondagavond bijna 3,5 miljoen kijkers getrokken. De belangstelling voor de komische serie rond leerlingen, ouders en personeel van basisschool De Klimop is daarmee naar nieuwe recordhoogte gestegen. Het was ook weer het best bekeken tv-programma van de zondag.

De Luizenmoeder, met in de hoofdrollen Jennifer Hoffman, Henry van Loon en Bianca Krijgsman, gaat als een raket. De eerste aflevering trok 844.000 mensen. Daarna waren het er 1,4 miljoen, vorige week ruim 2,4 miljoen en nu dus ruim een miljoen meer, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De Luizenmoeder vestigde eerder ook een ander record: nooit eerder volgden zoveel mensen een tv-programma via uitgesteld kijken. Naar de eerste aflevering bijvoorbeeld keken later in de week nog eens 750.000 mensen.

Naast een kijkcijferrecord zorgde De Luizenmoeder ook voor een piek in het drinkwatergebruik. Waterbedrijf Vitens zag het gebruik tijdens het programma dalen. Net na het einde van de aflevering schoot de drinkwaterlevering weer omhoog. "Schijnbaar blijven we met het hele gezin op en gaan de kinderen na het programma onder de douche en in bad'', zegt een woordvoerder van Vitens. De aflevering van vorige week zorgde ook al voor een piek.

Door: ANP