Technasium groeit tot netwerk van honderd middelbare scholen

Aan de middelbare scholen De Breul, CSG Prins Maurits, Huizermaat en Ir. Lely Lyceum is het predicaat Technasium toegekend. Zij hebben aangetoond aan de kwaliteitseisen te voldoen die door Stichting Technasium gesteld worden aan het predicaat. Morgen wordt het predicaat officieel aan de scholen uitgereikt. De vier scholen zijn nu volwaardig partner in het landelijke technasiumnetwerk dat dan de mijlpaal van honderd technasiumscholen bereikt. Dit meldt Stichting Technasium.

Mijlpaal: 100 technasiumscholen 

Het Technasium is in 16 jaar tijd uitgegroeid tot een landelijk dekkend netwerk van 100 technasiumscholen. Op woensdag 16 september wordt deze mijlpaal gevierd. De Breul (Zeist), CSG Prins Maurits (Middelharnis), Huizermaat (Huizen) en Ir. Lely Lyceum (Amsterdam) krijgen officieel het predicaat Technasium uitgereikt. Ook ondertekenen ze het samenwerkingsconvenant met het regionale technasiumnetwerk waar ze bij aansluiten.  
 
Ria Sluiter, directeur van Stichting Technasium, is zeer verheugd met de toetreding van de vier scholen: “Ik ben trots dat we als landelijk technasiumnetwerk deze mijlpaal hebben bereikt. Bovenal ben ik er erg blij mee dat middelbare scholieren overal in Nederland kunnen kiezen voor het Technasium, omdat we met honderd scholen altijd in de buurt zijn”. 
 

Predicaat Technasium 

De Breul, CSG Prins Maurits, Huizermaat en Ir. Lely Lyceum hebben afgelopen schooljaar het introductieprogramma met goed gevolg doorlopen en voldoen aan alle kwaliteitseisen voor predicaatverlening van Stichting Technasium. Met ingang van schooljaar 2020/2021 mogen de vier scholen daarom het predicaat Technasium voeren en van start gaan met het technasiumonderwijs in de brugklas. Met dit predicaat beschikt een school over een kwaliteitskeurmerk voor innovatief bètatechnisch onderwijs op havo en vwo. De scholen zijn nu volwaardig partner in het landelijke technasiumnetwerk. 
 
Wat is het Technasium eigenlijk precies? De Onderwijsgids legt het hier voor je uit.
 
Door: Nationale Onderwijsgids