Normal_film__camera

Steeds meer docenten gebruiken YouTube om hun leerlingen complexe lesstof uit te leggen. Leerlingen vinden het fijn dat de stof altijd beschikbaar is en dat ze gewoon even kunnen terugspoelen als het te snel gaat. Ook de VO-raad vindt het een mooie ontwikkeling. Dit meldt Metronieuws.

Volgens de VO-raad is een trend ingezet. “We merken in toenemende mate dat docenten digitale mogelijkheden aangrijpen om hun lessen verder te verduidelijken”, aldus Linda Zeegers van de VO-raad. Via simpele video’s leggen leerkrachten in verschillende vakken in het voortgezet onderwijs lastige principes uit en plaatsen die op hun YouTubekanaal. Voor leerlingen is het handig tijdens het leren voor een toets. Op elke gewenst moment kun je de les onderbreken, terugspoelen en vooruitspoelen. 
 
De VO-raad juicht de ontwikkeling toe. “Zeker in combinatie met de traditionele manier van lesgeven, past het binnen de nieuwe moderne manier van informatie vergaren.” Zeegers gaat zelfs nog een stapje verder: “Als de methode echt goed wordt toegepast, kan het op den duur een manier zijn om docenten ontlasten”.
 
Dat laatste is waarschijnlijk nog toekomstmuziek: het maken van één video kost al gauw een hele werkdag.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids