Logo_not

Jaarbeurs en de voormalig Leraren van het Jaar gaan samen de Leraar van het Jaarverkiezing organiseren. De verkiezing is jarenlang georganiseerd door de Onderwijscoöperatie maar deze organisatie wordt per 1 januari 2019 opgeheven. Zaterdag 26 januari worden de nieuwe leraren van het jaar bekend gemaakt op het grootste onderwijs event in Nederland, NOT 2019. Dit meldt Jaarbeurs.

De Leraren van het Jaar zijn blij dat Jaarbeurs samen met hen de verkiezing nieuw leven in gaat blazen. “De aankondiging om te stoppen kwam op een moment dat leraren net waren genomineerd. Tegelijkertijd hoorden ze dat de verkiezing niet zou doorgaan. Dat is een onmogelijke boodschap. Zo’n verkiezing is een uitstekende manier om te laten zien met hoeveel passie wij ons werk doen. Dat konden we dus niet laten gebeuren”, zegt Andrew Niemeijer, voorzitter van de Leraren van het Jaar en Leraar van het Jaar VO 2009.

NOT 2019

“Leraarschap verdient een voetstuk. NOT 2019 is een logische plek om passie te etaleren, en zo’n voetstuk te creëren. Alleen al om die reden werken wij graag samen met de Leraren van het Jaar om van de verkiezing een succes te maken”, aldus  Audrey Wilschut, Brandmanager NOT. Sinds 2013 zijn de Leraren van het Jaar ook al betrokken bij de NOT Innovatie Award.

Verkiezing

De Leraar van het Jaar verkiezing is in 1999 in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan een positief imago van de leraar. Leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren kunnen elk jaar hun favoriete leraar of collega voordragen. De vier Leraren van het Jaar (po, so, vo en mbo) zijn dan een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Zij krijgen een podium om hun inspiratie en passie uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland.

Genomineerden bekend

Nu de verkiezing doorgaat zijn ook de genomineerden bekend. Uit bijna 800 aanmeldingen zijn er 33 genomineerden die doorgaan naar de volgende ronde. Uiteindelijk blijven er per sector 3 finalisten over die op 26 januari met elkaar de strijd aan gaan. Op deze finaledag worden de nieuwe Leraren van het Jaar bekendgemaakt op de NOT 2019.

De ontwikkelingen rondom de Leraar van het Jaar Verkiezing zijn te volgen via lvhj.nl

De genomineerden:

Primair Onderwijs

Anouk Huijs (BS Natuurlijk - Venlo), Sarina Hoogendam (BS Eduard van Beinumschool – Rotterdam), Milou den Houdijker (BS De Hoeksteen - Leersum), Thijs Roovers (Leonardo da Vincischool - Amsterdam), Petra Spithorst (BS Burgerschool - Dokkum) Sjef Hermans (BS De Vossenburgh - Middelburg) Jan van de Ven (Josefschool - Overloon).

Speciaal Onderwijs

Tom Snijder (Het Zuiderbos College - Vught), Chantal Goedertier (Altra met de Bascule - Amsterdam), Esther Wokke (De Spinaker - Alkmaar), Mirjam van den Dam (Gentiaan College - Apeldoorn), Marc Bennaars (De Driemaster - Bergen op Zoom), Folkert Vos (Pleysier college, locatie Zefier - Den Haag), Sophie de Goei (Het Zuiderbos College - Vught), Rene Meeuse (Elan Primair - Bussum).

Voortgezet Onderwijs

Wessel Peeters (X11 Media en Vormgeving - Utrecht), Helma Caelers (Valuascollege - Venlo), Carla Keesman (SG Phanta Rei - Amstelveen), Lucelle Deneer-Comvalius (Christelijk College Groevenbeek - Ermelo), Hans Mulder (Jan Tinbergencollege - Roosendaal), Edwin van der Land (Ubbo Emmius - Stadskanaal), Igor Piontek (OSG Hugo de Groot - Rotterdam), Wendy Sanders (Heerbeeck College - Best).

Mbo

Siema Chennouf (Nova College, locatie Paxlaan - Hoofddorp), Jan Henk (Post Alfa College - Hardenberg), Nikki Kruije (Albeda College - Rotterdam), Dirk Megens (ROC Nijmegen), Hilco van de Kraats (ROC Rivor - Tiel), Joost van Dijk (Koning Willem 1 College - ‘s-Hertogenbosch) Johan Sloesen (Nova College - Haarlem), Ingrid Wiendels (Rijn IJssel - Arnhem), Lars van der Wal (Drenthe College - Emmen), Harold Meulendijks (ROC ter Aa - Helmond).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids