Pas zeven jaar actief in het speciaal onderwijs, maar nu al Leraar van het Jaar

Op 5 oktober was het de Dag van de Leraar: een dag waarop leerlingen en ouders hun waardering kunnen uiten naar leerkrachten. Zo kreeg juf Lienneke dit jaar een emotionele verrassing, maar werden er ook onderwijsprijzen uitgedeeld. Maar, er gebeurde nog iets speciaals. Magda Patiiha werd namelijk benoemd tot Leraar van het Jaar in het speciaal onderwijs, terwijl ze nog maar zeven jaar werkzaam is in het speciaal onderwijs. Dit melden BredaVandaag en Brabants Dagblad.

Alhoewel Magda de prijs voor Leraar van het Jaar op 5 oktober al in ontvangst mocht nemen, werd ze deze week nogmaals in het zonnetje gezet. Zo kwam wethouder Van Druren op bezoek en werd er binnen de school en door het schoolbestuur extra aandacht aan de prestatie van Patiiha gegeven.

Unieke aanwinst voor Brederocollege 

Volgens demissionair minister van Primair en Voortgezet Onderwijs, Mariëlle Paul, en de jury is Magda een unieke aanwinst voor het Brederocollege. Ze zou zich zowel bewust zijn van de uitdagingen in het onderwijs, als zich actief inzetten om een prettige en veilige omgeving voor haar leerlingen te creëren. Ook beschikt de docent over veel diverse kennis en heeft ze een positieve invloed op haar leerlingen. Ondanks het feit dat Magda Patiiha dan nog ‘maar’ zeven jaar werkzaam is in het speciaal onderwijs, vindt de jury dat haar inzet, daadkracht en bevlogenheid gewaardeerd moeten worden met deze prijs.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer