Logo_logo_nro

Werk jij in het onderwijs en heb je resultaten uit onderzoek ingezet om je lespraktijk te verbeteren? Of ben je wetenschapper en heb je jouw onderzoekresultaten weten te vertalen naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk? Meld je dan nu aan voor de NRO-verbindingsprijzen 2018 en maak kans op een geldbedrag van 2000 euro én een promotiefilm van jouw project! Maandag 18 juni is de deadline voor het aanmelden van je project. Dit meldt NRO.

De verbindingsprijzen van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zijn bedoeld voor  onderwijsprofessionals die resultaten uit onderzoek hebben gebruikt in de klas, en voor wetenschappers die onderzoeksresultaten hebben vertaald naar de onderwijspraktijk. Op 31 oktober 2018 maakt de jury de twee winnaars bekend, tijdens het jaarlijkse NRO-congres.
 

Wat zijn de NRO-verbindingsprijzen?

 
Het NRO reikt ieder jaar twee verbindingsprijzen uit: één voor onderwijsprofessionals en één voor onderzoekers. De NRO-verbindingsprijs voor leraren gaat naar een onderwijsprofessional in de school die op effectieve wijze gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Iedereen die direct betrokken is bij de lespraktijk op school kan zijn of haar project aanmelden, zoals leraren, zorgcoördinatoren en schoolleiders. De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers gaat naar een wetenschapper die zijn of haar onderzoek op een doeltreffende manier heeft weten om te zetten naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk.
 

Promotiefilm van je project

 
Een deskundige jury met ervaring op het raakvlak van onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en beleid beoordeelt alle inzendingen. Begin september maakt de jury voor beide prijzen drie genomineerden bekend. Als je genomineerd bent, komt er een filmmaker langs die een professionele video maakt van jouw project. Deze promotiefilm mag je voor eigen doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld om collega’s te inspireren en je werk te promoten. De winnaars ontvangen een geldbedrag van 2000 euro.
 
De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research, PO-raad, VO-raad, MBO-raad en de Onderwijscoöperatie. Met de verbindingsprijzen stimuleert het NRO vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Meer informatie op www.nro.nl/prijs/
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids