Normal_schrijven__handschrift

In het najaar van 2019 biedt het NRO een gratis tweedaagse schrijfsessie aan hbo-docenten die van plan zijn in 2020 een voorstel in te dienen voor een Teaching of Senior Fellowbeurs. De tweedaagse schrijfsessie helpt de aanvragers om een voorstel van hoge kwaliteit te schrijven. Hiermee stijgt het aantal gehonoreerde hbo-aanvragen. Dit meldt NRO.

Aanvragers van hbo-instellingen hebben voorrang. Aanvragers van wo-instellingen kunnen zich echter ook aanmelden. Als een tweedaagse sessie niet vol is, zijn de plaatsen beschikbaar voor wo-aanvragers (wie het eerst komt, wie het eerst maalt). Per tweedaagse sessie is er plaats voor 10 deelnemers. 
 
NRO behandelt tijdens de schrijfsessies de gebruikelijke problemen bij Comeniusaanvragen en geeft praktische tips. Met korte oefeningen, project pitches, feedback en tijd om te schrijven en concentreren geeft NRO de aanvraag een steun in de rug. De schrijfsessies richten zich op: het innovatieve karakter, theoretische achtergrond, interne consistentie en de evaluatie van het projectplan.
 
Naast het schrijven van een super projectplan is er ruimte voor het ontmoeten van gelijkgestemden en het uitbreiden van het professionele netwerk.
 
Een overzicht van de verschillende data is te vinden via de website van NRO. Aanmelden is daar ook mogelijk.
 
Door: Nationale Onderwijsgids