Normal_diploma__afstuderen__geslaagd
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: MBO Raad waarschuwt voor vervalste diploma’s, schoolklassen vragen om T-shirt Lubach en minister biedt excuses aan voor stint.

Maandag: MBO Raad waarschuwt voor vervalste diploma’s

Werkgevers moeten bij sollicitatieprocedures alert zijn op eventueel gebruik van vervalste diploma's. Vooral in de zorg en in de installatietechniek nemen de meldingen van misbruik toe, waarschuwt de MBO Raad. Bedrijven zouden bij vermoedens van een vervalst diploma een digitaal uittreksel uit het diplomaregister van DUO moeten eisen, aldus de koepelorganisatie van scholen in het middelbaar beroepsonderwijs.
 

Dinsdag: Pilot: leraren krijgen jaar gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties

Vanaf vandaag kunnen alle leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs een jaar lang gratis toegang krijgen tot meer dan een miljoen wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek. Aanleiding voor deze pilot is de roep vanuit het onderwijsveld om vrije toegang tot wetenschappelijke publicaties over onderwijsonderzoek.
 

Woensdag: hele schoolklassen vragen om T-shirt Lubach

Een T-shirt dat Arjen Lubach in Zondag met Lubach (ZML) lanceerde, is zeer populair bij leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Het ontwerp met de tekst 'Ik ben GEEN Toprioriteit’ is maandag al meer dan 5000 keer gedownload. Juffen en meesters hebben de redactie van het satirische VPRO-programma laten weten dat zij hun hele klas in het T-shirt willen steken op 6 november, als er een grote landelijke onderwijsstaking plaatsvindt.
 

Donderdag: Minister biedt excuses aan voor stint

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft woensdag excuses aangeboden voor de manier waarop de stint is toegelaten op de Nederlandse wegen. "Er zijn fouten gemaakt, dat spijt me erg", zei een tot tranen geroerde Van Nieuwenhuizen.
 

Vrijdag: WOinActie voert e-mailactie met automatische reply

WOinActie, een platform dat strijdt voor een betere financiering van het wetenschappelijk onderwijs, wil een reeks acties gaan voeren om die wens te verwezenlijken. Die moeten steeds intenser worden. De eerste actie bestaat uit het instellen van een automatisch antwoord op e-mails, waarin deelnemers zeggen het te druk te hebben om snel te antwoorden. Die is vrijdag begonnen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids