Normal_bier_glazen_bier_drinken_alcohol

Twee docenten van mbo-vestiging De Rooi Pannen in Tilburg zijn geschorst vanwege hun alcoholgebruik tijdens een excursie. Zij blijken dusdanig veel te hebben gedronken, dat de school besloten heeft om een van hen niet meer terug te laten keren op de school. Dat melden Nu.nl en RTL Nieuws.

De docenten maakten met een groep studenten Vormgeving een culturele trip naar Rome. Naar aanleiding van gesprekken met deze studenten en andere begeleiders tijdens die reis bleek dat beide mannen veel te ver zijn gegaan. Wat er in Rome precies is gebeurd waardoor de school een van hen niet meer terug wil zien en de ander wel, wil bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx niet naar buiten brengen. Duidelijk is wel dat het niet bij één biertje is gebleven.

De school baalt dat de excursie uit de hand gelopen is, des te meer omdat beide docenten zeer ervaren zijn. Bovendien hanteert De Rooi Pannen strenge regels op het gebied van normen en waarden. Van een voorbeeldfunctie, die van de docenten mag worden verwacht, was tijdens de trip naar Rome in elk geval geen sprake.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids