Normal_schoolplein__school__voortgezet_onderwijs__pesten__alleen

Een Amsterdamse basisschool heeft een leerling geschorst vanwege het wangedrag van zijn ouders. Zelf is hij een rustige leerling zonder problemen. De voorzieningenrechter heeft nu in hoger beroep bepaald dat deze schorsing terecht was. Dit meldt Het Parool.

De leerling werd in april vorig jaar geschorst door de basisschool. Zelf was hij een rustige leerling die geen problemen veroorzaakte. Er waren echter binnen korte tijd drie incidenten geweest, waarbij de vader van de leerling bedreigingen geuit had en vernielingen had aangericht. De moeder zou zich misdragen hebben en beiden bemoeiden zich “verregaande” met de organisatie van de school. De school besloot daarop de leerling te schorsen.
 
In juni bepaalde een rechter dat de school niet voldoende kon motiveren waarom het kind geschorst was. Dat gaf de leerling nog tot en met de zomervakantie respijt, waardoor hij groep 7 kon afmaken.
 
De leerling zit vanaf de zomervakantie thuis. De school ziet geen heil in een pleinverbod, omdat dit eerder ook al genegeerd werd door de ouders. De docenten voelen zich onveilig. De school heeft bovendien contact gezocht met 13 andere scholen voor overplaatsing;  de moeder heeft vier alternatieve scholen zonder duidelijke reden afgewezen, schrijft Het Parool. Daarom gaat de rechter nu wel mee in het verweer van de school. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids