Kaliber Kunstschool in Enschede organiseert cursus ‘Tekenen voor volwassenen’

Tekenen is een fijne vrijetijdbesteding die voor voldoening en rust kan zorgen. Dat beseft ook de Kaliber Kunstschool in Enschede. Daarom gaat de opleider een cursus op touwen zetten voor volwassenen om te leren tekenen.  In drie modules kun je alles leren over tekentechnieken en stijlen. Dat meldt Kaliber Kunstschool.

Kaliber heeft de cursus in het leven geroepen voor mensen die graag willen leren (beter te) tekenen. Docente Marike gaat de eerste module leiden. Het maakt niet uit of je al tekent of nog nooit een krabbel op papier hebt gezet. Zij stelt dat iedereen die kan schrijven, ook kan tekenen. 

In de eerste module van de cursus leer je over waarnemingen, ook wel anatomisch tekenen genoemd. Mensen gaan aan de slag met stillevens, portretten en uiteindelijk ook figuurtekenen. Daarnaast leren de cursisten over basistechnieken zoals perspectieftekenen en de driehoekcompositie.

De tweede module gaat meer over ruimtelijke weergave: hoe leg je de omgeving waarin je je bevindt vast? Tijdens de module wordt er aandacht besteed aan experimenteren en het ontwikkelen van een eigen stijl. De laatste module legt de focus op het verruimen van mogelijkheden en een intuïtieve manier van tekenen.

Geschikt voor iedereen

Beginners en gevorderden kunnen zich allemaal melden. Deelnemers gaan te werk in groepen, maar krijgen volgens de school ook persoonlijke begeleiding en aandacht. Per module is er een andere docent.

Aanmelden kan via de website van Kaliber Kunstschool.

Door: Nationale Onderwijsgids