CPNB neemt lezerscommunity Hebban.nl over

Leesbevorderingsorganisatie CPNB neemt de digitale lezersgemeenschap Hebban.nl over. De 'community' van Hebban telt inmiddels meer dan 215.000 leden.

Bezoekers van de site worden dagelijks voorzien van boekennieuws, interviews met auteurs en boekrecensies. Hebban.nl organiseert onlineleesclubs en 'reading challenges' ofwel uitdagingen op leesgebied, geeft boeken- en cadeautips en deelt verschillende prijzen uit, zoals de Hebban Debuutprijs en Hebban Boek van het Jaar.

Met de lezerscommunity Hebban.nl vergroot de CPNB niet alleen het onlinebereik van lezers, maar haalt de stichting ook de expertise in huis van het ervaren Hebban-team onder aanvoering van hoofdredacteur Sander Verheijen, aldus een woordvoerder van de CPNB.

Eveline Aendekerk, directeur stichting CPNB, denkt dat "het hele boekenvak veel plezier gaat beleven" aan de combinatie van de organisaties. "In een korte tijd heeft Hebban.nl zich kunnen ontwikkelen tot het belangrijkste onlinelezersplatform van Nederland. Zij hebben ongelooflijk veel kennis opgebouwd in het online bereiken van lezers. Een grote onafhankelijke online-lezerscommunity biedt het collectieve boekenvak talloze mogelijkheden om boeken extra onder de aandacht te brengen."

Door: ANP