Winnaars Kinderjury bekendgemaakt

De winnaars van de Kinderjury zijn bekend. In de categorie 6 tot en met 9 jaar heeft De Zoete Zusjes zoeken een schat (Kosmos) van Hanneke de Zoete gewonnen. Het leven van een loser: Totaal gesloopt (De Fontein) van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor is de winnaar in de categorie 10 tot en met 12 jaar. Dit meldt CPNB.

De winnaars van de Kinderjury werden vanochtend bekendgemaakt via een feestelijke video op de Facebookpagina van de Kinderboekenweek. Eerder werden de winnaars van de Kinderjury in de nieuwe bibliotheek in Almere in het geheim al verrast met hun prijs. Helaas zonder publiek, maar met het Kinderboekenweek Leesteam en presentator Ridder van Kooten was het evengoed een feest. Hanneke de Zoete nam samen met haar dochters de prijs in ontvangst voor De Zoete Zusjes zoeken een schat. Jeff Kinney, auteur van Het leven van een loser: Totaal gesloopt kon helaas niet live aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen. Gelukkig deed zijn personage Bram Botermans dit met veel plezier in zijn plaats.
 

Kinderjury 

Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken krijgt. Wat de NS Publieksprijs is bij volwassenen is de Kinderjury voor kinderen: de lezersprijs voor kinderboeken die helemaal door kinderen zelf wordt bepaald. Het doel van de prijs is zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met nieuwe boeken en daardoor het leesplezier te vergroten. Tijdens de Stemweek van de Kinderjury van 10 tot en met 16 mei hebben kinderen in Nederland massaal gestemd op hun favoriete boek. 
 

Winnaars van vorig jaar

In de categorie 6 tot en met 9 jaar won vorig jaar De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen (Lannoo) van Andy Griffiths, geïllustreerd door Terry Denton en vertaald door Edward van de Vendel. In de categorie 10 tot en met 12 jaar won Het leven van een loser: vet koel (De Fontein) van Jeff Kinney en vertaald door Hanneke Majoor.
 
Door: Nationale Onderwijsgids