Extra steunmaatregel voor boekhandels en schrijvers

Nu de boekhandels weer open zijn en de Boekenweek in aantocht is, komt het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale en de Koninklijke Boekverkopersbond met een vervolg op de steunmaatregel om schrijversoptredens in boekhandels te stimuleren. Boekhandels kunnen tot 1 juli 2021 met korting een of meer auteurs boeken, waarmee de drempel wordt verlaagd voor het organiseren van optredens van schrijvers die – afhankelijk van de dan geldende mogelijkheden – op locatie, online of hybride zijn. Dit meldt De Schrijverscentrale.

Boekhandels kunnen via De Schrijverscentrale een of meer schrijversoptredens boeken, waarbij het Letterenfonds het honorarium voor de schrijvers subsidieert tot maximaal 500 euro per optreden. Daarnaast ontvangt de boekhandel via de Boekverkopersbond een extra bijdrage van 500 euro voor de organisatiekosten. Boekhandels kunnen tot 1 juli 2021 auteurs boeken, maar de schrijversactiviteiten kunnen eventueel later in het jaar plaatsvinden. Er is budget voor minimaal 150 schrijversoptredens in 100 boekhandels.
 
Iedere denkbare publiekspresentatie komt in aanmerking. Van interviews met een schrijver en online leesclubs tot signeersessies in de etalage en liveoptredens. Hiervoor kunnen schrijvers en illustratoren in alle literaire genres worden geboekt: van kinder- en jeugdliteratuur tot non-fictie, poëzie en spoken word.
Aanvragen en voorwaarden
 
Boekhandels kunnen voor boekingen van schrijvers contact opnemen met De Schrijverscentrale, info@deschrijverscentrale.nl, tel. 020 623 49 23. Kijk hier voor de voorwaarden, aanvragen kunnen online worden ingediend
De Boekenweek wordt georganiseerd door de CPNB en vindt plaats van 29 mei tot en met 6 juni; het thema is dit jaar Tweestrijd.
 
Door: Nationale Onderwijsgids