Gymleraar vrijgesproken van seks met leerlinge: ze was al uitgeschreven

Een oud-gymdocent van het Ashram College in Alphen aan den Rijn is donderdag 21 maart vrijgesproken voor seks met een scholiere. De 31-jarige man zat hiervoor al in de gevangenis, maar hij ging in hoger beroep. De scholiere stond namelijk niet meer ingeschreven bij de school toen de vrijpartij plaatsvond. Ze had net haar examens afgerond. Dat meldt Omroep West.

Het seksueel contact tussen de toen 26-jarige leraar en het 17-jarige meisje gebeurde in juli 2018. De scholiere zat in haar examenjaar toen er door een praatje op de gang contact tussen de twee ontstond. Ze had geen gymlessen van hem.

Boeken inleveren 

Het meisje behaalde haar havodiploma en kwam nog een keer naar school om haar boeken in te leveren. De docent bood haar vervolgens aan om haar thuis te brengen. Onderweg naar huis stopten ze ergens met de auto en hadden ze seks op de achterbank.

Uitgeschreven bij de onderwijsinstelling 

Het gerechtshof heeft nu besloten dat het meisje al was uitgeschreven bij de onderwijsinstelling ten tijde van de vrijpartij. De verdachte was niet meer een autoriteit voor het meisje.

Dat de relatie is ontstaan toen het meisje nog wel stond ingeschreven bij de school maakt het volgens het gerechtshof geen ander verhaal. Er is namelijk geen aanwijzing dat het meisje dit echt niet wilde. 

Vrijgesproken na hoger beroep 

Vorig jaar kreeg de oud-gymleraar een maand celstraf opgelegd. Nu is hij in hoger beroep helemaal vrijgesproken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk