Educatief lespakket voor groep 7 en 8 ontwikkelt door CBS

Voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nieuw lesmateriaal ontwikkeld waarmee kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met het CBS, statistieken en nepnieuws. Het lespakket ‘Op zoek naar data met Daan’ moet hen ook enthousiast maken voor het vak statistiek. De lancering van de campagne rond het nieuwe educatieve materiaal vond op 6 september jl. plaats op de Dalton Basisschool Waterland in Den Haag. Dit meldt het CBS.

Het lespakket bestaat uit een aantal onderdelen: een digitale praatplaat, drie filmpjes en werkbladen met opdrachten voor de leerlingen. Er zit tevens een handleiding voor de leerkrachten bij.

Werk van statistici

De drie filmpjes nemen de leerlingen mee in het werk van de statistici. In elk filmpje staat een stap centraal: data verzamelen, data verwerken en data publiceren. Bij elk filmpje hoort ook een werkblad aan de hand waarvan leerlingen zelf aan de slag kunnen gaan met data.

Nog meer materiaal

Naast het bovengenoemde lespakket wil het CBS de komende maanden nog meer materiaal ontwikkelen voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool, bijvoorbeeld over de bevolking van ons land.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: CBS