Logo_verkeer__verkeersborden

Op dinsdag 4 juni 2019 heeft gedeputeerde Harry van der Maas namens het ROVZ een verkeersveiligheidsprijs uitgereikt aan de winnaar van de MONO-actie in het basisonderwijs. De Bisschop Ernst uit Goes werd in het zonnetje gezet vanwege de inspanningen die de school pleegt om MONO-rijden te stimuleren. Dit meldt provincie Zeeland.

Gebruik van de smartphone is een grote bron van afleiding in het verkeer en één van de oorzaken van ongelukken. Daarom organiseerde het ROVZ de actie ‘Onze school gaat voor MONO’. Ruim 25 scholen deden mee.
 
De actie bestond uit kleurplaten, een sloganwedstrijd en krijttekeningen op het schoolplein. Ook konden leerlingen een sticker verdienen voor op de MONO-verzamelposter op school, als hun ouders de belofte deden om MONO te rijden. Op de Bisschop Ernstschool beloofde 68% van de ouders om MONO te rijden. De school wint daarom een inzet van het verkeersprogramma Streetwise. Ook ontving de school een bedankbrief met eeen oorkonde. De winnaars van de gouden tip ontvingen een VVV-bon ter waarde van 50 euro.
 
Ook de nummers twee en drie krijgen een prijs. Zij krijgen binnenkort bezoek van een medewerker van het ROVZ.
 
Gedeputeerde Harry van der Maas is tevreden over de deelname aan de verkeersveiligheidsactie. “We hebben deze actie opgestart om het belang van MONO-rijden  tussen de oren te krijgen. Ik vind het een heel positief signaal dat zoveel scholen, ouders en kinderen daadwerkelijk de intentie te hebben om MONO te rijden. Dat smaakt naar meer.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids