Volvo Trucks maakt muziekvideo om verkeersveiligheid te verbeteren

Volvo Trucks heeft een videoclip gemaakt waarmee het schoolkinderen wereldwijd wil laten doordringen dat veilig weggedrag erg belangrijk is. Het is een eenvoudige boodschap, ‘stoppen, kijken, zwaaien’, maar wel een die levens kan redden nu de scholen weer gaan beginnen. Dat meldt Transport Online. 

Elk jaar vallen er ongeveer 1,3 miljoen doden en 50 miljoen gewonden bij verkeersongevallen. Voor mensen tussen de 5 en 29 jaar is dit de grootste bedreiging voor hun leven. Een op de vier doden bij een ongeluk in het verkeer betreft een voetganger of fietser. 

Global Road Safety Week 

Daarom organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) jaarlijks de Global Road Safety Week van de VN. Tijdens die week worden individuen en organisaties uitgenodigd om bij te dragen aan de VN-doelstelling om het aantal verkeersdoden en gewonden voor 2030 te verminderen met 50 procent.

Trainingsprogramma 'Stop Look Wave' 

Volvo Trucks heeft een trainingsprogramma voor kinderen opgezet met de naam ‘Stop Look Wave.’ Dit trainingsprogramma leert de kinderen veiliger deel te nemen aan het verkeer. In het programma zit nu een nieuw lied en een videoclip die kinderen over de hele wereld wil aanmoedigen om veilig over te steken.

In de video zijn kinderen van over de hele wereld te zien met een aantal simpele, gemakkelijk uit te voeren dansbewegingen. Zo proberen ze de boodschap interessant te maken voor tieners om op die manier de ‘Stop Look Wave’-boodschap te verspreiden. 

Bijgewerkte versie 

De videoclip en het trainingsmateriaal dat tijdens de VN-verkeersveiligheidsweek werd gelanceerd, is een bijgewerkte versie van de campagne die eerder in 2015 al werd geïntroduceerd. Ook in Nederland wordt er tijdens speciale lessen op basisscholen aandacht aan besteed.  

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk