Noordwijk trapt nieuw schooljaar af met verkeersveiligheidscampagne

Met heel veel kinderen van basisschool Hoffenne gaven Wethouder Verkeer Theo Alkemade en wethouder Dennis Salman woensdag 23 augustus de aftrap van de verkeersveiligheidscampagne “Onze scholen zijn weer begonnen”. Dat meldt de gemeente Noordwijk.

De campagne wordt gehouden in de themamaand van de Veilige Schoolomgeving en gemeente Noordwijk doet mee, want ook in gemeente Noordwijk vindt iedereen het belangrijk aandacht te vragen voor kinderen in het verkeer die op weg zijn naar hun school. In de Hoffenne was het een geslaagde bijeenkomst.

Onervarenheid in het verkeer 

Vooral in de eerste 3 maanden na de zomervakantie raken kinderen vaker betrokken bij een ongeval. Dat komt door hun onervarenheid in het verkeer en doordat automobilisten in de spits niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen.

Verkeersveiligheid 

Sowieso is aandacht voor de verkeersveiligheid vandaag de dag dringend noodzakelijk. Het gaat met de cijfers de verkeerde kant op. Meer ongelukken in het verkeer. Meer ernstige ongelukken en meer verkeersdoden. Dat is een grimmige realiteit. Ook in Noordwijk.

Door: Nationale Onderwijsgids