Normal_kindermishandeling_mishandeling_slachtoffer_verdriet_kind

Het team Buddie uit de regio Twente is dinsdag op het event Samen Toekomst Maken uitgeroepen tot winnaar van de hackathon rond de aanpak van kindermishandeling. Buddie is een game om de veerkracht van kinderen te vergroten en de sociale samenhang in de klas en met vriendjes en vriendinnetjes te versterken. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

De opdracht van de hackathon luidde: ‘Hoe kunnen we met behulp van digitalisering en technologische innovaties kindermishandeling voorkomen, eerder en beter in beeld brengen of duurzaam oplossen?’ In totaal deden er vijftien teams uit Twente, Amsterdam, Rotterdam/Leiden en Eindhoven aan mee.
 

VEERKRACHT

"Het was inspirerend om te zien dat veel voorstellen er op gericht zijn om een inhoudelijke doorbraak te realiseren vanuit een koppeling aan vernieuwde vormen", aldus juryvoorzitter Jan Dirk Sprokkereef, directeur van het programma Geweld hoort nergens thuis. De kracht van de game Buddie is volgens hem dat kinderen spelenderwijs aandacht hebben en houden voor elkaar, eerst virtueel en daarna in real life. "Veerkracht is essentieel voor kinderen om weerbaar te zijn en zich te kunnen herstellen.”
 
Het winnende team ontvangt een geldbedrag waarmee ze het concept verder kunnen ontwikkelen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids