Normal_knuffel__kind__troost

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Deze week was het de Week van de Kindermishandeling, bestond het Kinderrechtenverdrag 30 jaar en startte Stichting Trainee de landelijke wervingscampagne voor een tweejarig opleidingsprogramma tot eerstegraads docent in het voortgezet onderwijs.

Maandag: ‘Aantal slachtoffers van kindermishandeling nog steeds te hoog’

Het aantal slachtoffers van kindermishandeling is nog steeds te hoog, zeggen Movisie en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Zij organiseren deze week de Week tegen Kindermishandeling en zijn duidelijk: hoe actief de campagnes ook zijn en hoe effectief de beschikbare interventies mogelijk zijn, nog steeds zijn te veel kinderen slachtoffer van kindermishandeling thuis. 
 

Dinsdag: Wervingscampagne voor eerstegraadsdocenten voortgezet onderwijs van start

Stichting Trainees in onderwijs wil de aantrekkingskracht van het docentschap vergroten voor jonge academici. Daarom startte gisteren de landelijke wervingscampagne voor een tweejarig opleidingsprogramma tot eerstegraads docent in het voortgezet onderwijs. Stichting Trainees in onderwijs wordt ondersteund door onder andere de VO-raad, de VSNU en het ministerie van onderwijs.
 

Woensdag: Het Kinderrechtenverdrag bestaat 30 jaar

Vandaag vindt het (Y)our Rights Festival plaats om te vieren dat het Kinderrechtenverdrag precies 30 jaar bestaat. Het festival vond plaats in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het wordt georganiseerd door UNICEF Nederland in samenwerking met de gemeente Leiden en de Universiteit Leiden. 
 

Donderdag: Overleg over cao primair onderwijs afgebroken

Onderhandelingen over een nieuwe cao voor het basisonderwijs zijn woensdagavond laat afgebroken. Daarom is er voorlopig geen akkoord te verwachten tussen vakbonden en werkgevers.
 

Vrijdag: Roken op schoolpleinen verboden vanaf augustus 2020 

Vanaf het begin van het volgende schooljaar mag er niet meer worden gerookt op het schoolplein. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De maatregel geldt voor basisscholen, middelbare scholen, mbo- en hbo-instellingen en universiteiten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids