Normal_plenaire_zaal_eerste_kamer

Op vrijdag 16 november 2018 is in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer voor de 15e keer het finaledebat van de Derde Kamer gehouden. Dit is een gezamenlijk initiatief voor groepen 7 en 8 in het basisonderwijs van de Eerste en Tweede Kamer in samenwerking met ProDemos. Dit meldt de Tweede Kamer.

De drie finalisten waren groep 8 van Basisschool De Vuurvogel uit Uithoorn, groep 7 van de OBS de Achtbaan uit Zwanenburg en groep 8a van de St. Nicolaasschool uit Haren. Hun inzendingen in de voorronden waren de slimste en creatiefste.
 
Tijdens het finaledebat waren de leerlingen verdeeld over drie fracties. De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, had de leiding over het debat. Voor de ondersteuning van de fracties werkten Eerste en Tweede Kamerleden mee, net als ambtelijke medewerkers van de beide Kamers.
 
Na het debat in de Eerste Kamer staken de kinderen over naar de Tweede Kamer. Daar kregen ze in de plenaire zaal een uitleg over het werk van de Tweede Kamer. En na afloop waren er pannenkoeken voor alle jonge debaters.