Vera Bergkamp opent met leerlingen Lorentz Casimir Lyceum locatie ProDemos

Dinsdag 19 april heeft Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp de tweede locatie van ProDemos nabij het tijdelijke Tweede Kamergebouw geopend. Jaarlijks bezoeken circa 100.000 middelbare scholieren en mbo-studenten de Tweede Kamer tijdens een educatief programma van ProDemos. Dat meldt ProDemos.

Bergkamp benadrukte tijdens haar openingsspeech het belang van de aanwezigheid van jongeren in het Tweede Kamergebouw: "De Tweede Kamer neemt beslissingen die veel invloed hebben op het leven van jongeren; over klimaat, huizen, onderwijs en meer. Daarom moet politiek niet alleen over jongeren gaan, maar moeten we mét jongeren politiek vorm en inhoud geven. Het geeft ons energie om al die jonge mensen op de publieke tribune van de plenaire zaal te zien." 

Vrijheid van meningsuiting 

Na haar speech opende Bergkamp in aanwezigheid van klas V3C van het Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven de tweede locatie van ProDemos in New Babylon, Den Haag. Vervolgens ging ze in gesprek met de klas. De leerlingen stelden veel vragen, onder andere over de vrijheid van meningsuiting in de Tweede Kamer en het werk van de Voorzitter. 

Bezoek aan de Tweede Kamer 

Nu de coronamaatregelen zijn afgeschaald kunnen leerlingen en studenten de Tweede Kamer weer bezoeken. De inschrijvingen voor de educatieve programma's van ProDemos in de eerste helft van het schooljaar 2022/2023 openen woensdag 20 april om 12.00 uur. 

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: ProDemos