ProDemos en NJR organiseren verkiezingsfestivals in aanloop naar verkiezingen

Speciaal voor het mbo hebben ProDemos en de Nationale Jeugdraad tien verkiezingsfestivals georganiseerd verspreid door het land. Deze festivals bereiden mbo-studenten voor op de Europese Verkiezingen. Veel van hen mogen 6 juni voor de eerste keer hun stem uitbrengen. De meeste festivals zijn inmiddels al achter de rug en bezocht door honderden mbo’ers. Dit meldt MBO Today.

De Europese Verkiezingen hebben ook invloed op het leven van mbo-studenten. Zo maakt Europa beslissingen over verplichte stagevergoedingen, AI-wetgeving, treinverbindingen tussen Europese landen en over het Europese leger. De inhoudelijke en feestelijke verkiezingsfestivals moeten de studenten motiveren om op 6 juni  hun stem uit te brengen. ProDemos en de Nederlandse Jeugdraad (NJR) willen jongeren bewust maken van het belang van hun inbreng in de Europese politiek.

Honderden studenten

Tijdens de verkiezingsfestivals kunnen studenten workshops volgen met politici en zijn er feestelijke en inhoudelijke activiteiten georganiseerd op de scholen. Inmiddels is het festival bij het Koning Willem I College alweer klaar en hebben 450 studenten het festival bezocht. Aventus wist honderden studneten te trekken en studenten laten weten veel te hebben geleerd. Het laatste festival wordt georganiseerd op 4 juni, bij Firda in Leeuwarden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky